onsdag 31 oktober 2018

Hösten!

Nu blir det Hösten med utropstecken. Solen skiner just nu och det är varmt men det är riktiga höstvindar som viner. Skolbarnen har höstlov och vi börjar så smått förbereda för ljusstöp. Eftersom vi har fått vintertid är det också mörka kvällar. Dags att tända stearinljus och göra det lite mysigt.


Vi läser och lyssnar mycket på böcker. Här är några lättlästa tips:

Blå längtan av Elisabeth Nemert. 
Holländarn av Birgitta Bergin
Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson
Den som går på tigerstigar av Helena Thorfinn
De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser

Igår hade vi besök av vår yngsta grannflicka medan mamman var hos frissan. Pianot imponerar på henne och hon ville höra julsånger!!! Hon dansade och sjöng en otrolig repertoar, allt från Pepparkakasgubbar till Nu tändas. Riktigt mysigt med julsångerna och ändå ondgör vi oss över att affärerna börjat med julsaker.....

Är man 5 och ett halvt år har man inte lust med att hålla på med en sak hur länge som helst. Vi bakade frukostbullar också. 




Och så gillar hon att busa lite med Lars.

När vi var på Öland hos Alice var hennes valnötter mogna och vi fick med oss hem. Igår provsmakade vi dem. Fantastiskt goda. Dem får man äta med andakt.



Och så har det blivit dags att sätta fart på väven igen. Nu väver jag möbeltyg. Hur kul som helst!



Om jag får en stund över och tv-programmen inte är så bra blir det lite stickning. Jag stickar en sjal på rundstickor. Man klipper upp den till en trekant när den är klar. Det problemet tar jag sen....



Idag är det Halloween. Vi har laddat med godis för alla eventualiteter men vi har också köpt en gravprydnad när vi i helgen ska smycka gravar och tända ljus.





1 kommentar:

  1. Hurra för hösten - när man fyller den med trevligheter och den visar sig från sin vackraste sida, dvs inte ösregn och nordanvind samtidigt.

    SvaraRadera