måndag 24 maj 2021

Dripp dropp

 För drygt en vecka sedan kom Lars in från garaget och meddelade att han hade en tråkig nyhet att berätta. Just så lät det, dripp, dropp. Läcka på garagetaket! 

Vi tog förstås kontakt med snickare som kom dagen därpå och började riva innertaket. Jodå där stod en del vatten. 


Bort med gips, plast och isolering. Det ser väl ändå ganska hyfsat ut. Men det blev lite utomhussnickerier också innan takläggarna kunde komma. I fredags var det lite duggigt men med hjälp av blåslampa torkades det upp och så var takläggarna igång. 


Brandsläckare, en självklarhet.


Som jag tidigare skrivit har vår sparris inte riktigt velat sig.

Nya tag. Lars har byggt en pallkrage modell lång och vi köpte nya plantor. De har redan vuxit ordentligt så det är bara att hoppas.


På baksidan av garaget hade vi tidigare sommarhallon som blev sådär... För något år sedan såddes där gräs men något behövdes för att där inte bara skulle bli en gräsplätt. 

I födelsedagspresent fick jag ett paradisäppelträd som inköptes i lördags då det blev oväntat fint väder. En trevlig utflykt till plantskolan i Hasslöv. Vi fick ett mycket trevligt bemötande och god hjälp av personalen där.

Plantering ingick i presenten så redan under dagen satte Lars det lilla trädet. Ja, lilla och lilla men det gick in i vår bil. 


En ram runt trädet fick det också bli så inte gräsklipparrobban saboterar den nya planteringen. 

Pingstdagen bjöd på riktigt uselt väder med småregn och blåst. Också för en skata kan det bli lite för mycket.


Idag ska det enligt prognosen bli uppehållsväder så vi väntar på våra hantverkare. Just nu är de hett eftertraktade har vi förstått. Men det där lilla sista får väl bli när de har en stund över.



1 kommentar:

  1. Så bra att ni har hantverkare ni kan lita på gör ett bra jobb och att de kom så snabbt, förvånande.
    Har ni tänkt bli storproducenter av sparris? Det ser fint ut, lycka till! Detsamma till er och det nya vackra trädet.

    SvaraRadera