onsdag 28 december 2022

Julen 2022

 Julen firade vi hos Sara i Skörby. Regn mötte oss när vi klev av planet i Bromma men redan under natten mot den 23 föll lite snö. Jo det blev en vit jul. Inget att pulsa i men så att det lyste upp. Solen sken också så det var riktigt fint.  


En extra resväska med julklapparna fick det bli. Nåja så jättemycket blev det ändå inte men förutom de åtta paren sockar fanns också ett par kuddar sydda i fårskinn från gamla västar. De tog plats. Återbruk och hemgjort.

Så här efter coronarestriktioner var det åter dags för "hela släkte" att fira tillsammans. Julaftons eftermiddagskaffe drack vi hos Sara med kakor som vi haft med oss. De sköraste fick gå i handbagaget och klarade sig finfint, Någon söndrig kaka i de burkar som gick med i resväskan blev det. Kanske mest beroende på att jag fick sitta på resväskan för att vi skulle få ihop den.

Granen var pyntad när vi kom och julklappar fylldes på under den  efter hand. Julklappsutdelning fick delvis ske i de egna familjerna innan julbordet skulle ätas hos farmor och farfar.

Signe var sååå nöjd med sina. Byxor, tröja och handväska kom genast på.


Knytkalas var det som gällde, både traditionellt och vegetariskt.



Djuren ska ju också få lite extra när det är jul. Hästen, hönsen och kaninerna. Men katten Nickie ordnar sin julmat själv. Och nu varnar jag för en lite otäck bild.


Dagens fångst var en mus. Det var väl duktigt, sa matte och husse. Men hur var det med gårdagens fångst, en talgoxe, inte lika uppskattat. När Nickie fångat ett byte ställer hon sig utanför köksingången och jamar på ett särskilt sätt. Hon vill förstås ha beröm.

När vi åkte hem på annandagen regnade igen. Men vad gjorde det. Vi hade en riktigt mysig julhelg.

1 kommentar:

  1. Att fira jul med nära och kära - vad kan vara bättre?

    SvaraRadera