tisdag 1 juli 2025

Att odla sin mat

Högsommarvärmen är på, troligen, kort visit. "Stormen" som vi har dragits med några dagar har bedarrat. Visst har trädgårdsväxterna tagit lite skada men så är det ju att ha trädgård. På seneftermiddagen sitter vi i skuggan av plommonträdet och njuter. Svante, vår längsta granne har klippt överdelen av häcken, så nu är det mest lite underhåll som behövs, vattning främst. Sniglarna försöker jag nu mota med hjälp av kaffesump och, ja, delvis hjälper det.
Bra med stormandet har varit att äppelträd och plommonträdet gallras! Jag har tidigare skrivit om vad vi skördar och hur mycket eller litet det blir av än det ena eller andra. 
Gårdagens bärskörd såg ut så här:


Svarta vinbär, jordgubbar och hallon och så har en växthusgurka smugit sig med. Tomaterna är på g men har ingen färg ännu. Krusbären ska bli röda innan de är färdiga. Plommonen växer trots att de är så många, likaså äpplena.







I uterummet växer vindruvorna på.

Sallad är ett måste i trädgården och just nu är den precis lagom.


Massor av björnbär ska det bli om plantan orkar med. 


För några minuter sedan blev jag påmind om havtorn och de ser också ut att komma fint.
Nu äter vi ju inte bara frukt och grönt. Idag blir det kyckling till middag, från Knäred.

1 kommentar:

  1. Oj vad det växer på västkusten, så fint. Frysen kommer nog bli fylld även i år tror jag mig förstå. Det är härligt att ha en trädgård vars blomster och frukter vi kan njuta av. Nu ska jag ut och klippa vissna rosor - efter njutet kommer jobbet!

    SvaraRadera