måndag 1 september 2025

Sensommar




 Sensommar med högsommartemperatur. Jag har tvättat och hängt undan högsommarklänningar men de har minsann fått komma fram igen för nu har vi flera dagar med temperaturer en bra bit över 20 grader. Bara att tacka och ta emot.

Alice har varit på besök hos oss några dagar och då blir det förstås lite utflykter. Lars och jag har pratat om att besöka IKEA museet i Älmhult och nu blev det av.

Vilken nostalgitripp. Så kul.


Svårt att hitta dit? Absolut inte med alla dessa skyltar till hjälp!! Värre var det att hitta parkeringsplats trots en enormt stor sådan. Vi var tvungna att olovligt parkera vid kyrkogården!



Även lång man fick dingla med benen på en hög stol.

På hemvägen körde vi till Gräddhyllans gårdskafé. Ett mysigt ställe utanför Markaryd. Goda mackor och läckra bakverk och möjlighet att sitta både ute och inne.


I torsdagskväll var vi tillsammans med Gunilla och lyssnade på Ulrika på Akademibokhandeln. Hon presenterade de nyutkomna böckerna som finns med i Låna och läs.


En hel del av dem blev jag nyfiken på. Så kom jag på att det var länge sedan jag delade med mig några boktips. Här kommer nu några av de senast lästa.


Samma författare som skrev Färskt vatten till blommorna, som säkert många av er läst. Riktigt bra tycker jag att den här också är.


En bok som handlar om rallarlag 52 och deras unga, norska, kokerska Anna, som får namnet Svarta Björn. Boken utspelar sig under slutet av 1800-talet då järnvägen mellan Kiruna och Narvik byggdes.


Detta är boken som vi nu läser i vår bokcirkel. Den är nominerad till Årets bok 2025 och handlar lite om det samma som Svarta Björn men om timmerfolk. Intressant med denna boken är att det parallellt med tiden 1938 och timmerlaget och deras unga kokerska också finns en historia 2022 som skildrar motsättningarna mellan samer och "svenskar".  

I lördags kväll fick vi besök av Susanne. Utan barn. De har blivit vuxna och har så mycket annat för sig. Tidigare år har vi ätit havskräftor tillsamman allihop men nu fick vi tre njuta av fantastiskt goda skaldjur på egen hand.




Som traditionen bjuder blev det också Västerbottenpaj.

 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar