söndag 29 januari 2012

Bio


Inspirerade av Filmgalan har vi nu varit på bio två gånger denna veckan. Trots att vi bor så att vi har biografen mycket lättillgängligt är vi sååå dåliga på att komma iväg och se film på bio. Mama Mia var nog  den som vi såg dessförinnan. Och det är ju ett tag sen. Dock har vi hyrt filmer på bibblan någon gång. På tisdagar är det seniorvisningar på vår biograf.  Man visar filmer på eftermiddagstid till ett något lägre pris. Vi såg Simon och ekarna. Den var riktigt bra. Vacker, sorglig och med bra skådespelare. Helene Sjöholm gillar jag och Cecilia någonting var också fantastiskt bra i sin roll. För sådär 25 år sedan läste jag boken men kom minsann inte ihåg handlingen så värst bra. Gå och se den om ni inte redan sett den! När vi kom ut från biosalongen väntade ett par goda vänner som sett en annan film. De var kaffesugna och så var också vi, så det blev Skånskan med årets första fastlagsbulle. Hastigt avsked blev det när vi kom på att bilens parkeringstid var överskriden. Jo det gick lyckligt.

Igår var det gråkallt och blåsigt. Då blev det bio igen!! En enkel till Antibes. Också nu på eftermiddagstid. Sven-Bertil fick ju en Guldbagge för sin insats. Den var han värd. Har annars tyckt att han är lite "stel" men den här 73-åringen gjorde han bra. Bredvid mig hade jag ju en annan 73-åring. Nog verkar min 73-åring minst tio år yngre. Filmen var småtrevlig men med lite allvar. Som f d kollegan A sa: Om man ska välja en, så ska men se Simon och ekarna. Men se gärna båda. Vi gick hem med ett leende på läpparna efter båda filmerna. Igår blev det också fastlagsbullar efter filmen. De smakade bra. Det är väl nu man ska äta upp sig så man klarar fastan. - Som om det skulle behövas!


För en stund sedan satt en hopkrupen hare under vårt ena äppelträd. Han såg verkligen ut att frysa. Så länge han inte gnager på något otillåtet är han välkommen.

1 kommentar:

  1. TVÅ filmer och det på samma vecka - nu får ni oss att verkligen känna oss som lantisar som inte orkar upp ur fåtöljen framför tv:n. Det är ju precis de filmerna jag vill se så nu blir det till att ta oss i kragen ( fast det är klart att man kan se dem på DVD......).

    Hos oss är inte harar välkomna i trädgården - men tänk, det respekterar de inte!!

    SvaraRadera