måndag 21 mars 2011

Mer vår

All snö ska komma ner innan det kan bli VÅR. Har den gjort det månntro? Vårasnö är fåragö´, sa min farfar. Lite långa i ansiktet blev vi allt när vi drog upp rullgardinen i fredags morse. Det hade kommit mycket snö, med vårt mått mätt, 7-8 cm. Det såg lite komiskt ut när snön t o m hade lagt sig på linan på torkvindan som kom ut förra veckan! 

Vi har sett topsvipa och ejdrarna  och strandskatorna har också kommit. Jag vill gärna höra ejdrarna. Vet inte vad man ska kalla deras läte. Skrockande läte enligt fågelboken. Strandskatans "skrik" är inte så svårt att ta miste på. Det måste vara fantastiskt att bo på Öland, Alice, och få uppleva alla fåglarna.

Just nu håller Lars på att byta ut dubbdäcken mot sommardito. Men vi har varit glada att vi valde dubbdäck i år. Hur skulle vi annars klarat av resorna till Skörby?

Våra odlingar har också avanserat, d v s grott. Nio av de tio sorters tomater som vi sådde förra söndagen är redan flera cm höga. Basilika och sallad ser också bra ut. To m persiljan har börjat grönska. Den brukar ju annars ta mycket god tid på sig.

Nej, nu är det snart dags för emkaffe - i uterummet!

1 kommentar:

  1. Och vi förundras över hur mycket snön faktiskt har smält. Det går med ilfart nu och isbanan mellan husen är nästan borta. Barnen behöver inte åka till och från förskolan i sina overaller längre och igår chansade vi på att inte ta på vantarna. Snacka om att barn är vanemänniskor... "Vaantaar!" skrek Signe förtvivlat fastän det var flera plusgrader och strålande sol.
    Vidar och jag bevakar våra odlingar. Basilikan är det enda som kommit upp hittills. Men det är spännande nog för vissa.

    SvaraRadera