lördag 11 mars 2017

Plötsligt händer det!

Nej,nej, nej vi har inte vunnit storkovan på trisslott. Men idag och igår också kom verkligen våren, inte bara till Halmstad har jag förstått, utan till stora delar av södra landet.

Häromdagen fyllde vännen Johan 70 år och han och Inga-Lena for till sitt älskade Öland. Vi fick bilder därifrån med, ja faktiskt, massor av snö. Liknande bilder har vi också fått av Alice men jag hoppas verkligen att ni också får njuta av detta underbara väder med temperaturar som tangerar tvåsiffrigt.

Igår hängde jag ut tvätt för första gången denna säsongen och idag blev det mer tvätt efter besök av Susanne och Elliot.


Idag tog vi med kikaren, som vi annars brukar glömma, på vår promenad längs "sjön". Massor av strandskator och några ejdrar hörde till rariteterna.




Här är folk ute och "kanotar", någon kom joggande barbent och på en altan satt en dam i solstol......... Över huvud taget var det väldigt många som passade på att vara ute i det fina vädret.


Det där svarta är myror som kryllade om varandra i stacken.


Kaprifolen börjar grönska.

Men en längre tid har vi haft otroligt lagt vattenstånd.


Så här har jag nog aldrig sett vår strand förut. Visst vet vi att stenarna finns där men vi ser dem sällan.
Någon som vet varför? Gunvor t ex, du brukar ha koll på naturen.


En sån här promenad gör mig så lycklig. Tänk att vi får bo så här fint!





2 kommentarer:

  1. Veckan började med snöstorm men tycks sluta i solsken, skönt. Vi har varit vid Kapelludden och spanat på fåglar, bl a havsörn, knipor och gravänder iklädda täckbyxor och vinterjacka - vinden är kall. Vår ena blåbärsbuske är täckt av snö och vissa småvägar har fortfarande stora drivor, som det lär ta tid för solen att smälta för snön som kom var både tung och väldigt blöt och packade sig rejält.
    Trots det tror vi att våren hittar hit till ostkanten också! Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Hoppsan, har inte varit inne på din blogg på en vecka. Att det blir lågvatten ibland beror ju på vindriktningen, var det kanske ostlig vind för en vecka sen. Det gamla skeppet i Gullbranna visade sig helt. /Gunvor

    SvaraRadera