onsdag 19 september 2018

11-årskalas



Vidar fyllde 11 år i söndags och vi körde naturligtvis upp för att vara med och fira. Samtidigt skulle vi inhösta den sista av alla våra trevliga födelsedagspresenter.

Sara hade gjort sig ledig på fredagseftermiddagen så när vi kom upp blev det först fika och sedan skulle hönsen släppas lite fria.



Det märks verkligen att Sara har blivit hönsmamma. Med några äpplen eller havregryn i handen kallar hon på dem och så bär det av in i hönsgården igen.

-Om vi skulle ta en tur till kantarellskogen,sa så Sara. De hade själva varit där en vecka tidigare och "hämtat" så mycket. Och nu hade svärmor Ingrid också plockat så förhoppningarna var väl inte så stora. -Men, där, och där och där...… Sara hjälpte oss att hitta och snart hade vi korgen full. Dessa kantareller kommer normalt i juli och benämns sommarkantareller. De är blekare i färgen, alltså svårare att hitta.







Efter att på fredagskvällen ha ätit lite direktimporterade italienska delikatesser och den traditionella krabban så här års, åkte Lars och jag norröver på lördagsförmiddagen. Vårt mål var:






Det ligger i närheten av Sandviken så både Högbo och omgivningarna var okända för oss. Här finns ett stort område för utövande av sportaktiviteter men det viktigaste av allt är en härlig gourmetrestaurang. Sara och Oskar har varit där ett par gånger när något skulle firas så nu blev det vår tur. Allra varmast har Sara talat om dessertbuffén och så gav hon Lars en liten extra blick. ALLT var fantastiskt gott och bra på alla vis. 


Efter en otrolig frukost, vi har bott på ganska många hotell och ätit många frukostar men detta slog det mesta, åkte vi söderöverigen, i klarblå himmel och lite höstaning i kylan.

Nu blev det dags att fira 11-åringen.


-Ja, fortsatt prenumeration på KP!


Fortsatt paketuppackning


Minsann en bild med hela familjen,

Det blev eftermiddagskalas med chokladtårtor och sedan middag på kvällen: hamburgare. Allt enligt 11-åringens önskemål.

På måndagsmorgonen gav sig alla iväg och vi åt frukost på tu man hand och lämnade Skörby för denna gång. Vi tog vägen om Söderköping för att besöka vänner från förra årets besök på Hotell Borgholm. En riktigt mysig liten stad.














































1 kommentar:

  1. Där var det ju - inlägget från er resa norröver. Barn och barnbarn, hönor, kantareller, finfin hotellupplevelse och födelsedagsfirande - sicken härlig helg ni hade! Kram

    SvaraRadera