söndag 5 januari 2020

Barnbarnsbesök





Precis som så många år tidigare kom familjen Bergström lagom till nyår och har just åkt hem igen.  Med sig har de julklappar men också ett och annat i matväg. 


Det här lilla bruna, 35g tungt, är ett prinsessägg!!!! Det första ägget en höna lägger i sitt liv. I somras fick familjen egenproducerade kycklingar och ägget är från en av kycklingen som nu, ett halvår senare, har börjat lägga ägg. Det stora som vi redan hade hemma väger 67g. Men sorgeliga saker händer också i hönsgården. Farfar, som är hönspassare, ringde och meddelade det sorgliga att en duvhök varit framme och tagit en höna. 
Dock inte av de yngsta.

Det blev förstås julklappsutdelning ganska omgående när de anlänt efter sin långa resa. Härligt för givarna att det jublas över alla presenter. Även över hemstickade raggsockar!!



Inte är det alltid så lätt att få ihop betoningen på rimmen.



'
Här har Vidar hittat en av sina favoriter.


Kul pussel det här, sa föräldrarna och fick ihop det ganska omgående.

Det blir som vanligt lite utflykter under vistelsen här. Saras "gamla" kompis Petra träffade de i Helsingborg, Saras kusin som bor i Halmstad......

I julklapp fick Lars och jag ett restaurangbesök. Trevligt tyckte vi alla.




En mycket blåsig dag åkte vi till Varberg för att besöka museet där.





Nu har barnen lärt sig om Bockstensmannen och Karl XII: s knapp.


I hamnen låg färjan som snart kom att gå mellan Halmstad och Grenå.



Det vackra kallbadhuset passade vi på att beundra.

Nöjda med sin Halmstadresa åkte de hem i går morse. Kanske för att trösta de överlevande hönorna. Signe längtade efter hästen Anne som hon är med och sköter och rider. 












1 kommentar:

  1. Alltid lika roligt med barn/barnbarnsbesök. Åren går fort - pulkabacken byts mot museibesök! Går det för fort? Nej, med ”stora” barnbarn slipper vi golvkryp och kan ägna oss åt hjärngympa, kul.
    Rovfåglar eller räven, mård eller iller - våra höns lever farligt!

    SvaraRadera