måndag 14 december 2020

Lucia

Luciamorgon har alltid varit något speciellt hos oss. Många minnen poppar upp. Det året Sara och jag skulle lussa för mormor och morfar och mitt i lusseriet började jag gråta. Jag hade sååå ont i ansiktet. Påssjuka som vuxen är verkligen inget att stå efter. Fy katten! Och så alla de åren Sara sjung i kör och vi var publik på många fina luciakonserter.

Fantastiskt fint var det på TVs Luciamorgon. Lars och jag hade satt klockan på ringning och det blev te med ost och skinksmörgåsar helt traditionsenligt framför TVn.


Det känns som om det är en tradition som lever vidare. Sara hade minsann fått upp både Oskar och Vidar. Kanske genom att muta dem med lussekatt och pepparkaka. Signe då? Hon var hos någon häst och på eftermiddagen blev det ridande luciatåg för hennes del.

Agneta och Bosse har i flera år druckit julkaffe hos oss. Vi funderade på hur vi skulle lösa detta. Allt kan ju inte få bli annorlunda. Det blev kaffe på altanen. Vi hittade en dag när vädret enligt prognosen skulle bli någorlunda. Kraven ställs ju inte så högt på väderfronten just nu.


Påpälsade och med plädar runt benen gick det bra en stund men så småningom blev det svinkallt och det behövdes varm glögg för att tina upp.

Vi hade också pratat om att åka till Lars syster på Bolmsö och  bjuda på julkaffe. Det blev i går. Hon blev förstås jätteglad över besök och julkakor. Men hon har svårt att förstå varför vi skulle sitta ute...... Men rätt som det var sa hon: Det var riktigt roligt att sitta här. Ruggigt kallt där också. Högsta speed på värmen i bilen när vi körde hem.


Idag har vi gjort korv. Korvstoppning tillsammans med Inga-Lena och Johan blev inställd av förklarliga skäl.


 


23 lagom stora korvar blev det, att grillas, stekas eller kokas och ätas tillsammans med kanske potatismos. 

Solen sken en stund på förmiddagen idag och jag passade på att "kolla läget". Julrosor blommar nu på ett par ställen. Vilken fantastisk blomma!



1 kommentar:

  1. Julen står för dörren på Dalabergsvägen oavsett virus, så fint och trevligt ni löser det här med avstånd och ändå behålla traditionerna.
    Igår lyste solen, så välkommet avbrott i detta gråa. Vi tog en tur över Stora Alvaret och i Stenåsa betade tranor på majsfältet, ur led är tiden...

    SvaraRadera