måndag 16 maj 2022

Oj, vilken festlig lördag

 Den 14 maj är vi nästan alltid i Skörby för att fira yngsta barnbarnet. I år blev det lite annorlunda. I fredags kom den blivande tonåringen till oss istället. Anledningen var att vi alla var bjudna på 50-årskalas i Glumslöv. 

Familjen B kom ganska sent på fredagskvällen. Först skulle ju skola och jobb avslutas. 


Efter sång och uppvaktning "på sängen" på lördagen blev det stor frukost inklusive bakelser från Feldts. Mycket uppskattat.

Lunch blev det på restaurang innan familjen körde till Helsingborg. Vi har lärt oss att det tar lite tid för en tonåring att göra sig festfin så tiden blev ganska knapp.

Det blev en fantastiskt rolig fest med tal av bonussyster, lekkamrat, limerickar poppade upp från olika håll kring festsalen men roligast var nog de tre kompisar som agerade Lattjolajsbanslådan á la Magnus Brasse och Eva.  Musik i olika konstellationer saknades verkligen inte heller. Mycket trötta, men övertygade om att det var en av de roligaste fester vi varit på, anlände vi hem fram på småtimmarna.


Stolt och rörd fader efter alla lovord som jubilaren fick ta emot.

Kvartetten spelade härlig populärmusik medan vi andra minglade och konstaterade att många av oss inte hade setts på - 18 år.




Färgkodad klädsel gjorde att man kunde veta när i livet Susanne lärt känna vederbörande.


Jag var grön medan Lars kläder skulle ha blått inslag.


Bonussystrar.

 Astrid, färgkod orange, underhöll tillsammans med en skolkompis.


Detta att barnen är eller närmar sig de 50 känns märkligt. Man förstår att man själv blivit, om inte gammal så, lite äldre. Gårdagen, dagen efter, var vi riktigt utsjasade men, efter 10 timmars sömn var vi på banan igen och har trädgårderat hela dagen i det fina vädret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar