onsdag 9 augusti 2023

Landet lagom?

Visst har man kallat Sverige för Landet lagom men så kan det väl inte vara nu. 

Maj och juni, månader med värme och torka, bevattningsförbud. Då önskade vi oss regn och nu har det kommit. Drygt 70 mm på bara några dagar och vindar som nått stormstyrka i byarna. När jag tittade på termometern för en stund sedan, morgon, var det knappt 12! grader.

Regn och blåst har gjort att mängder av frukt blåst ner. Nu är det så att det är ett fruktår så vi ska nog klara oss ändå men det det känns lite sorgligt att se att gräsmattan under plommonträder är prickig av - plommon. Igår krattade Lars ihop och grävde ner 60 liter plommon. Då har jag ändå fryst in, gjort plommonkaka, sylt och marmelad och senast fyllt frukttorken med plommonhalvor. Och så har vi gett bort plommon. 


Jo minsann, igår kom en mycket kort solglimt.

I fredags var det dags för mahjongturnering. Det har vi vi gjort i tio år nu, utom under pandemin. Två gånger tidigare har vi varit här och suttit i trädgården men inte så i år. Själva spelandet gick av stapeln i uterummet och ätandet inomhus. 

Det är inte så besvärligt att vara värd för detta jippo. Vi beställer färdig mat och delar på kostnaderna.


Mellanmål blev det i plommonträdet. 







 Så fick vi ork att spela vidare.


Den frys som skramlade tom för några veckor sedan börjar nu bli sprängfull. Aroniabuskarna är inte färdigskördade och så brukar jag frysa in lite äppelklyftor...... Tur i oturen kanske, i år blir det inga havtorn. Alltså aldrig lagom, antingen massor eller ingenting. 

1 kommentar:

  1. Visst är det ledsamt att se alla era plommon på marken, vilken tur att du tagit hand om en hel del innan Hans kom på besök. Och visst ärt det lite svårt att förstå att vi bor i landet Lagom - för några dagar sen 9 grader på morgonen, idag så varmt och fuktigt att jag flydde inomhus hellre än att vara ute i trädgården.

    SvaraRadera