onsdag 3 april 2024

Heja Falkenberg

Så är påsken över och vintern har tagit kommando igen. Ca 10 cm snö i morse och fortfarande, halv åttatiden på kvällen, ligger det snö på trädens grenar och mer snö ska komma i kväll.

Men i Falkenberg var det ingen snö alls. Inte varmt heller vad det anbelangar. Vi åkte norröver för att hämta vår väggklocka som varit på renovering hos vår duktiga urmakare. Vi gillar att handla i den staden. Lars köper oftast sina kläder där och idag var det dags för nya jeans. Men strax innan byxaffären ligger en Sportaffär med 25% rabatt.  Och jag som behöver nya gympakläder. De gamla har sådär 20 år på nacken och ser verkligen urtvättnade ut. När jag skulle köpa nya här i stan var butiken stängd. Ytterligare ett ärende hade vi. Jag behövde textilfärg till mina mattrasor. Finns inte i Halmstad. Har varit i tre olika affärer. Men i Falkenberg fanns alla kulörer. Och så är det fri parkering!!!!

Påskhelgen har vi firat i Enköping och vi är så glada att vi inte väntade med hemresan till tisdagen. 

På påskdagen besökte vi Waldemarsudde. Det är en favorit sen länge. Nu finns en utställning med och av Marie Kröyer. Vi fick också en trevlig introduktion i form av liten, lagom föreläsning.


Mycket vacker var hon verkligen.

En liten titt i Eugens vackra bostad. Framför allt blomsterrummet tycker jag är fint.






Oftast blå blommor i de fina krukorna.

Lunch blev det i Prinsens kök.

Enköping är känt för sina vackra parker. Förklarligt nog var det nu ganska tomt på blomsterfronten men nere vid kanalen hittade vi mängder av ljusblå krokus. Tänk vad massverkan gör otroligt mycket.

Så blev det påsk med ägg, sill, lax mm och så OP och öl. T o m  Lilla Gullefjun platsade så småningom.



1 kommentar:

  1. Gullefjun platsade hos oss också. Och Vår tupp är död

    SvaraRadera