fredag 3 maj 2024

Tre dagar högsommar

 Det känns helt galet med temperaturer runt 25, 26 grader och sol, så här i början av maj. Blåser "halv storm" gör det förstås.... 

Födelsedagen firades i Helsingborg där Astrids klass, avgångsklass, hade gjort musikal av Döda mästares sällskap. (Den filmen måste vi förstås se igen en regnig dag.

I Engdahlsaka skolan är rektor en AI enhet vid namn Horace som stängdes av och på lite när det passade. Astrid spelade hans "högra sida".


Mobilförbud meddelar Astrid här. Jag hade just hunnit ta en bild.

Vilka ungdomar!!!! Fullt ös från början till slut. Lite väl högljutt kanske men så vackra röster ungdomarna har! Vilka dansare och vilket agerande. Jag märkte inte en enda gång att någon kom av sig. Rörande var det att Astrids förskollärare var med i publiken. 

Valborg, riktigt varmt. Vi tog bussen in till stan för att lyssna på vårsånger, Ika Nord och se bålet i Nissan och kanoterna med facklor. Inte trodde jag att det fanns så mycket folk i Halmstad!!



 Några kanoter kom inte med. Jag stod inte i första ledet.

Sen slog den till, högsommarvärmen. Det har blivit trädgårdering för hela slanten. 


Det är inte lönt att odla sparris hos oss.... Lars har byggt en fin låda till dem och vi har gödslat och vattnat. Smala usliga sparrisar Så får man bilder på sparrisar från Öland som ser ut som värsta  sparrisodlingen.....
 
I morgon lär vi återgå till mer normalt väder enligt prognosen och det är säkert bra.

1 kommentar:

  1. Kultur i alla former under er valborgshelg, mysigt. Vädret likaså men idag, måndag ligger ett grått dis över sjön och nejden och väderappen säger 0 grader längre fram i veckan, huuu!
    Ändå, Sköna Maj sååå välkommen!

    SvaraRadera