måndag 15 juli 2013

Födelsedag och Fjäderholmarna


Ingen som brukar läsa min blogg har väl undgått att lägga märke till att vi har en snickarlärling i familjen. Ellio firarde sin 6-årsdag hos oss och hade önskat sig "riktiga" verktyg med tillbehör. En mycket fin verkygslåda för barn hittade vi på Clas Ohlsons. Rikitiga arbetsbyxor på Biltema och så ett stort paket med "plankor" som pojken jublade över. Inget besök i leksaksaffären denna gången.

Tur med vädret hade i också och både Astrid och Elliot är glada i att klättra i träd så de gamla fruktträden fick vad de tålde!!



När vi hade vinkat adjö av familjen Duval var det dags att packa för en resa till de andra barnbarnen. Där skulle vi bl a inhösta våra födelsedagspresenter sedan i våras. - Ett besök på Fjäderholmarna med lunch.
För att komma dit behövde vi åka bil till Bålsta där vi väntade på pendeltåget en lite stund.


En toppensommardag blev det. Barnen som oftast åker bil var förstås fulla av förväntan. Inte minst över att åka tåg. I Sundbyberg bytte vi till tunnelbanan innan vi så var framme vid Nybrokajen där vi och väldigt många andra väntade på båten. Märkligt nog kom nästan alla med. Vi kunde inte förstå hur den lilla båten kunde sluka så mycket folk.

Det tar en halv timma med båten och det var roligt att se lite av Stockholm från sjösidan.... Gröna lund,
Valdemarsudde....



Kl 12 var lunchen beställd till men väntan innan vår fisk resp köttbullar kom in blev ganska lång men den uppmärksamma personalen bjöd barnen på glas efter glas med mjölk med sugrör.




Mycket mätta och nöjda efter en sittning på två timmar var det härligt att få skutta runt lite och det blev en  promenad runt ön. Vad är en fantastisk sommardag utan glass? Själv orkade jag ingen och då är jag verkligen mätt. Barnen fick välja - och Signe valde förstås den största hon kunde hitta.



Vidars sammanfattning av dagen: Det var väl en bra pesent - att få åka med tre olika fordon. Jo, det var en helt ljuvlig dag! Inte bara för åkandets skull....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar