måndag 21 oktober 2013

Den som spar han har...

.... , inte som en mig närstående säger: Tråkigt alla dar. Nej, det här med att fylla lite jämnt eller riktigt ojämnt, vilket man nu vill, har verkligen sina poänger. Lars och jag "fyllde" i våras och som alla vet har vi vid denna ålder vad vi behöver i materiella ting men utflykter och upplevelser är uppskattade presenter. Ni som läst min blogg tidigare vet att vi varit iväg på båtutflykter med barn och barnbarn och fått matupplevelser av vänner. Det roligaste är förstås när givarna deltar i upplevelsen. Igår var det så dags för ytterligare en.

Det var en riktigt gråmulen och trist höstsöndag. Extra uppskattat blev det då när Ewa och Paul kom och hämtade oss för färd till hemligt ställe.


 
 
Det var till Ulvered vi skulle. Medan regnet strilade och brasan sprakade blev vi serverade delikatesser från dessa vackra djurs kompisar. Till förrätt fick vi prov på kallrökt och varmrökt kött, korvar av olika slag och så en fantastiskt god paté. Huvudrätten var hjortstek med god sås, rostade rotsaker och potatis.
 
Efter måltiden blev det också ett besök i butiken - så har ni vägarna förbi så kan vi bjuda på ett smakprov.

 

1 kommentar:

  1. Så spännande med hemlig utflykt. Jag snabbläste vidare för att se vart det bar hän - Ullared, kan det vara möjligt?!? Det blev till att läsa om igen och så kunde jag känna hur snålvattnet rann till. Vem minns inte den jättegoda hjortfilén vi fick på Lars kalas i våras.
    Viltkött är verkligen en delikatess och lustigt nog åt vi viltfärsbiffar igår, med trattkantarellsås, mmmm! Rådjur finns det gott om i markerna men i frysen gapar det nästan tomt, dags att fylla på lagret.
    Ha det så gott i värmen - vi ska gå på kroppkaklunch i dag! Kram

    SvaraRadera