onsdag 15 januari 2014

Tulpanens dag

Ut med granen och in med tulpaner! Riktigt så blev det inte i år. Vi tycker att vi hade en sån fin gran så den fick stanna inne tills igår. Tulpaner fick vi redan till helgen av våra varbergsvänner som var på besök.

 
 
Visst är de alldeles underbara! Och det där fraset från bladen när man tar i dem. Idag är det dessutom Tulpanens dag meddelade en blomsterhandlare via sms.
 
Vi hade en trevlig helg med ömsom regn, ömsom kyla och blåst. På söndagen tog vi bilen till Riccardo för att titta på hans "nybygge". Jättefint! Där sprakade en brasa och man hade möjlighet att äta lite italiensk lunch. Glass fanns naturligtvis också. Nytt för säsongen är bl a valnötsglass med maple.
 

 

 
 
Extra roligt är det att det är vår Fred som har levererat lönnsirapen till Riccardo. Om den är god? Jättegod och Riccardo själv var mycket nöjd med den.
 
 
Fåglarna äter på som tidigare i trädgården. Vi har sex koltrastar som kivar om äpplena som vi slänger ut. Tänk att de inte fattar att det går åt så mycket energi att springa och jaga varandra - slåss om maten. Nej, det ser minsann inte alls ut som något kärleksgnabb.


2 kommentarer:

  1. Tulpanens dag - utan vetskap om dagen så ståtar en stor fin bukett på vårt köksbord. Jag håller med dig, krispet är bara så härligt.

    Så roligt för Fred att få sälja sitt hemlands sirap till den populära glassmakaren, eller vad man ska kalla honom. Nu ser jag fram emot ett somrigt varmt utebesök där , här blåser det som sjutton och minusgraderna blir fler och fler. Vare sig Buddha eller jag vill egentligen gå utanför dörren men då och då har nöden för honom ingen lag och då får jag allt vackert hänga med ut. Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Hej Lena
    Den julrosen som Alice har heter Klockjulros. Hej då önskan om en god växtsäsong!

    SvaraRadera