onsdag 22 januari 2014

Ack, nu är det vinter

Det är väl inte så mycket vinter att skidan slinter precis, men ICA-backen är full av barn och deras föräldrar som åker pulka och annat, ämnat för snö. Visst gliser gräset igenom men det går bra ändå. Den här vinterperioden har hängt ihop med en stark och envis ostan som gör att det är kallt överallt, även inomhus. I eftermiddags var jag och köpte te och damen som expedierade mig klagade över att teburken av plåt var iskall. Så gnälliga blir vi som inte är så vana. Såg ett inslag från Kiruna eller något annat samhälle långt norröver där man hade värmebölja igår, - 25 grader, att jämföras med tidigare dag då det varit runt -40. Det låter så kallt att jag inte ens kan föreställa mig det. Men klagade den intervjuade kvinnan? Inte då - Det är bara att klä på sig, sa hon.

Så här söderöver där det är mycket öppen mark fyker snön i sånt här väderläge. I helgen var vi i Glumslöv och hälsade på. På nervägen var det inte så farligt med fykandet eller snödrev som det också kallas men när vi skulle hem - Gode värld vilket snödrev. Man hade varnat för besvärligheter på motorvägen mellan Landskrona och Halmstad. På sina ställen var det enfiligt och på andra hade man en grävskopa till hjälp för att få undan snön som på många ställen var blandad med jord. Med betydligt längre restid än vanligt kom vi lyckligt hem.

Snön kom i fredags och fylldes på i lördags. Härligt att det blir vinter när det är helg när så många är lediga.

 
 
Astrid och Elliot passade på att bygga en snöhydda. Lite prat om att sova över i den var det, lite.
 
På söndagen åkte Elliot, Lars och Sus till Malmö för att se en isshow, en julklapp. Riktigt roligt var det förstås och vad annat kan det bli när Bargaren kommer ut på isen.
 

 
 
Här hemma har gästerna kring fågelrestaurangerna blivit fler. Flera domfruar har vi, men var de har gjort av herrarna undrar man. Stenknäck är också en relativt ny gäst som inte varit här förut.


2 kommentarer:

  1. Inte är dom här - domherrarna alltså! Och inte damerna heller... Men vi har haft besök av jättestora flockar med sidensvansar och då står vi där i fönstret och bara njuter av deras närvaro. Det lär vara vinter i antågande då dessa fåglar dyker upp - precis som hos er ser ostanvinden till att man inte är ute alltför länge, här är svinkallt men ingen snö, bara fruset.

    SvaraRadera
  2. Och i helgen ska man räkna fåglar!! Vi har bara sett en enda koltrast idag.
    Är de hos er allihop? Men å andra sidan har vi spanat in en ny katt i området.......
    Gugge

    SvaraRadera