torsdag 3 april 2014

Vin och mat

Nu har vi haft avslutning i vår studiecirkel i vinkunskap. Vi har uppnått de uppsatta målen men är rörande överens om att vi har mycket kvar att lära.

För att göra avslutningen riktigt proffsig hade vi bjudit in en somelier. Ulla som vi känner sedan tidigare, höll oss trollbundna med sitt kunnande i nästan två timmar.


 
 
Ämnet för dagen var hur olika ingredienser i maträtter påverkar vinet som vi dricker till. Både i poitiv och negativ riktning.
 

 

 
På en assiett var upplagt citron, mango och lakrits, lite salt. Hur dessa sedan påverkar vinerna är en intressant upplevelse för gommen. Något att tänka på när vinet inte smakar som man tänkt sig till maten man lagat. Eller så gör man som Ulla vid något tillfälle föreslog; välj vinet först och laga maten efter det.
 
Vi fick en mycket trevlig och lärorik kväll. "Riktig" mat blev det också. Italiensk buffé hade vi beställt från Annakattis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar