måndag 2 juni 2014

Konstrunda i Halmstad

I helgen har vi haft Konstrunda i Halland. Det är flera år sedan vi åkte runt till konstnärerna som hade Öppet hus i sina ateljéer och hem. Med våra varbergsvänner på besök fick vi riktigt roliga dagar.

Vi startade hos Mås Persson. Sedan vi förärade Sara och Oskar en målning av honom, som bröllpospresent, har jag också velat ha en..... Vi var nog först på stället och såg ut fyra som vi tyckte kunde passa oss. Svårt att välja men slutligen bestämde vi oss för Utgång II. Den fick hänga kvar under helgen och när vi hämtade den var det många, enligt Stefan, som velat som vi, ha just den. Välkomna och kom hit och titta. Vi hade ett fasligt sjå att "hänga" om tavlor igår.

I det fina vädret åkte vi ut på landet. Vi besökte Rosa Ekelund som gör glada målningar med kvinnor, oftast, och blommor, Det är lätt att händla kort och små inramade sådana för en billig penning.


Rosa bor så vackert och har en sådan fin trädgård. Just nu blommade en fantastisk rosenbuske.


 
 
Tack till Agneta och Bosse som tipsade oss om Nina Floderus, en fantastisk väverska.
 

 
 
Vi drack vårt medhavda kaffe på Skallen. Där blåste det så det nästan gick vågor i kaffemuggarna.
 
Martin Berntsson fick också ett besök. Han ingår visserligen inte i Konstrundan med vi tyckter det är roligt att kunna visa upp så mycket fint, när man som vi hade gäster med.
 
Vi sparade några besök till fredagen. Då inledde vi hos Lars vattengympakompis Ralph Theander. Och minsann, hittade Ingegerd och Hans en fin akvarell med bohusländska klippor där.
 
Lucie Rääf och Mia Lundkvist besökte vi också. Det känns nästan som om de ingår i den här rundan som vi gjort några gånger tidigare.
 
Rhododendronparken har vi besökt med våra vänner tidigare men inte när det blommar som nu. O, så fint där har blivit. Man har städat upp och anlagt fler gångar och också planterat nytt. Väl värt ett besök.
 






 
 
 
 
Tvjuvahålan är också ett favoritställe och det doftade underbart av blommande vresrosor.
 

 
 
 
 

 
 
Så småningom tar vardagen vid och vi tittade runt i trädgården. Det som var tänkt att vara en rosenrabatt hade blivit en daggkåpe sådan. De har helt tagit över...... Väck med daggkåporna och in med lavendel. Men visst fattades ett par rosenbuskar. Två nya är nu planterade och det ser fint ut med lavendel som utfyllnad. En trädgård blir väl aldrig färdig eller är ständigt i förvandling.
 
Vackrast just nu: Blå iris tillsammans med vita pioner.
 

 
 
Godast just nu: De först jordgubbarna.
 






1 kommentar:

  1. Så roligt att följa med på er konstrunda, ser fram emot att se er nya tavla, för vi blev inte färdiga till att ge oss ut på öns två nu under helgen. Visst är det härligt att se vackra tavlor men ingenting går väl egentligen upp mot själva naturen - vare sig det är vild eller odlad sådan. Jag kan tänka mig att rosenrabatten blir vacker tillsammans med lavendel och vilken doft ...
    Här får vi också hålla i hatten för fy sjutton vad det blåser. Inget regn i sikte, tyvärr.

    SvaraRadera