onsdag 24 september 2014

Innehållsrika dagar

Vidar har fyllt sju år. Vi körde upp till Skörby för att fira. På fredagar går barnen på friidrottskola och jag följde med.

Många barn i Vidars och Signes åldrar får prova på alla möjliga grenar; höjdhopp, hinderbana, kast, och så tränade man starter.... Vanliga lekar ingick också. Jag kände igen klassikern "akta din svans".





På lördagen var det födelsedagskalas med släkten. Farfar och farbror Magnus saknades dock. De passade på att så det sista vetet medan vädret var fint.

Det är inte lätt att fundera ut födelsedagspresenter till barnen men tekniklego visade sig vara ett säkert kort.


 
 
Vidar är jätteduktig på att läsa ritningarna med det är skönt att ha någon att luta sig mot.
 
På söndagförmiddagen var det fortfarande fint väder och på Signes initiaiv gav vi oss ut till Mälaren för att meta.
 

 
 
Det var riktigt varmt och solen strödde sitt glitter.
 

 
 
Om det blev fisk till middag? Nej, inte ens en liten mört till farmors katt. Men vi hade en mysig stund och så fikade vi förstås.
 
På hemvägen tog vi vägen om Varberg för att hälsa på vännerna där som vi inte sett på ett tag. Vi besökte Getteröns naturrum och fick då se en del av alla de fåglar som nu förbereder sig för att flyga söderöver.
En del flyger dagligen österut och sedan tillbaka åt väster, enligt vännerna som inte är så förtjusta över alla gäss som drar över deras hus med allt vad det innebär.... Mäktigt var det i alla fall att se dessa mängder av fåglar.
 

 
 
Våra vänner bor nästan i en äppelträdgård. I det nybyggda området har vägarna namn efter äppelsorter. Vi tog en promenad till den gamla äppelträdgården där boende i området kan förse sig.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar