söndag 19 april 2015

Besviken

I fredags hade vi ärende till Fritz blommor. Utanför möttes vi av den gigantiska magnolian som har sprickfulla knoppar.


 
 
Inne i butiken träffade vi på Ingrid som glad ville visa oss något. Något som hon trodde skulle passa oss. Mullbärsträd i hängformat. Normalt blir de ju jättestora så det hade jag för länge sedan sorterat bort från min önskelista. Men nu blev det mycket intressant, tyckte både Lars och jag. Väl hemma lyckades vi resonera oss fram till ett bra ställe för trädet.
 
Så igår, lördag körde vi in för att handla. Vår lilla bil gjordes om för att få plats med trädet......
 
Just när vi skulle betala föll Lars blick på medföljande lapp. "Alba" såg vi nu båda. Latin kan vi egentligen inte någon av oss men att alba betyder vit klarar vi av. Redan där kände jag hur luften gick ur mig. Våra farhågor besannades. Expediten rådfrågade datorn och mycket riktigt, bären skulle bli vita. För mig är mullbärsbär svarta så...............  Ja, vi tackade för oss och åkte hem, monterade om bilen och drack förmiddagskaffe. Ingen som inte är riktigt trädgårdsintresserad vet hur det känns. Först den där glädjen och så platt fall. Eller hur Alice? Besviken är rätta ordet. Nu har vi googlat lite mer på mullbärsträd och funnit ett som heter Mulle. Lägre och t o m  i buskformat. Någon som har erfarenhet?
 
Vi har haft några fina dagar och det växer så det knakar i trädgården. Tomatplantorna börjar slussas ut men det är nog lite tidigt att plantera dem.
 
 


Kusin Susse med man kommer hit till 1:a maj och då kan det nog vankas rabarberpaj. Visst är det så att årets första är allra godast.



Vackra just nu är kungsängsliljorna som börjar slå ut. Då skänker jag en tanke till Saras familj som bor i Uppland. Dessa rutiga klockor är ju deras landskapsblomma



Gulsipporna är det finaste i vårrabatten. De som far Hakon planterade in.

Allt är inte bara sol och vackra dagar. Två hela dagar har det regnat i veckan. På andra sidan gatan fick jag syn på denna skata som också tyckte att det blev för mycket. Huset har långt takutsprång som ger bra skydd.







2 kommentarer:

  1. Jodå, att redan innan växten är planterad se hur fint det ska bli - och så blir det inget av det hela! Besvikelse är bara förnamnet1 Men det tycks som om ni redan är inne på spår två och det låter ju jättetrevligt, lycka till. Ni har kommit längre i er vårgrönska, både mina rabarber och kungsängsliljor har visat sig men det tar ett bra tag innan de visar hela sin skönhet. De kalla vindarna från Östersjön har varit envisa i år. Vindtät jacka och så blir det trädgårdering en stund varje dag, härligt.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar också kungsängsliljorna. i år upptäckte jag att de tydligen kan föröka sig på helt andra ställen än där kompisarna står! Fyra liljebaggar har jag också plockat.
    Gugge

    SvaraRadera