torsdag 31 mars 2016

Påsken

Påsken firade vi i Skörby tillsammans med bl a Saras familj. Någon frågade om det är som i Emil i Lönneberga att man har stora kalas när det är helg och födelsedagar. Riktigt så stora är väl inte kalasen men kusiner, moster, gammelmoster....... och så vi då, är oftast med.

I år inföll våffeldagen på långfredagen. Naturligtvis blev det våffelkalas. Inte med släkten denna gång utan en annan barnfamilj.


Massor av våfflor åt vi, med hjortronsylt, blåbärssylt och grädde.

På gårdarna runt om var det ungar; kaninungar, lamm och så kycklingar. Här har vi hittat Gullefjun som inte var många dagar gammal.





På påskafton blev det påskbuffé med allt vad som behövs för att göra påsken god och glad. Mitt finaste ägg fick jag av Signe. Skulle tro att det också är Gullefjun.


Påsktårtan har förstås sin givna plats på buffén.


Signe var såå nöjd med sin garnering.


 På påskdagen for barnen runt i gårdarna för att gosa med lamm och kaninungar. Då gjorde Lars och jag kulturrundor.
Varje gång vi åker upp till Sara och åkte hem därifrån, passerar vi Strängnäs. På håll ser stan så mysig ut alldeles i kanten av Mälaren. Och så är det ju en stad med historiskt intresse. Jo då, det fanns en gammal fin del med små trähus och efter en promenad i smala gränder kom vi fram till domkyrkan. Vi mötte kyrkfolket som varit på gudstjänst så vi smet in och fick se lite av kyrkan som verkligen är vacker.

Gripsholms slott ligger alldeles runt knuten. Nästan 25 år sedan vi var där sist så vi blev sugna på ett nytt besök. Vilket porträttgalleri där ryms. Inte minst roligt var det att se målningarna av "vanligt" folk. Benny Andersson, Astrid Lindgren m fl.



 På annandagen passade vi på att ta en tur till Sigtuna som också ligger nära. Det är också  en söt liten stad, Sveriges äldsta?, vid Mälaren.


Sveriges minsta rådhus?



1 kommentar:

  1. God mat och god samvaro med barn och barnbarn - påsken kan inte bli bättre! Och nu är våren på väg, jippi!!!

    SvaraRadera