torsdag 29 mars 2018

Snackis

I tisdags drog vintern in över Halmstad. Redan på förmiddagen snöade det och de fina påskrisen runt om i stan slokade med en vit huva på vipporna. Vart man än kom var pratet detsamma, -men detta var väl ändå onödigt, kunde det låta. Och då visste vi inte vad som väntade. Nästan 20 cm mätte Lars upp. Vi som inte bor på Öland, i Dalarna eller övre Norrland är inte vana vid sånt här väder.

Det blev förstås snöskottning - igen.



Hur skulle det nu gå för fåglarna som kommit till landet norröver för att möta våren?



Plötsligt landade en flock starar i plommonträdet. Säkert helt förvirrade. I fågelrestaurangerna har vi nu haft andra arter än för någon vecka sedan. Massor av bofinkar, bergfinkar gråsiskor ......... äter gärna av våra utlagda frön.

Detta var tänkt som en påskblogg. Dagen innan snön kom upptäckte jag att de allra minsta lökväxterna kommer i muren mot gatan. De finns där nu under snön.



Det här är vårstjärnor och porslinshyacinter.


Inne i trädgården blommar nu den exotiska julrosen. Att den bara orkar. Flera gånger har den sett helt vissnad ut när temperaturen sjunkit ordentligt - men så reser den sig igen.


Det här får bli en 


Glad Påsk hälsning från oss!

Ps till Alice. Jag såg på väderprognosen att ni får mer snö på ostkanten så det här är inget att klaga över.






1 kommentar:

  1. Så roligt att se er fint blommande julros - våra ser rent ynkliga ut i år. Och så kul att även ni fått känna på lite snö att tala om, årets snackis absolut. Vi har mycket snö kvar och just nu fylls det på igen, suck! De där penséerna jag planterade i kruka till födelsedagen står fortfarande i uterummet och där lär de få stå. Det blåser och är svinkallt ute, långt ifrån något trädgårderingsväder. Trots det köpte jag lite sättpotatis idag - hoppet om en vår lever ännu!
    Glad påsk till er!

    SvaraRadera