onsdag 4 april 2018

Påsk i Skörby


Påskdagen infaller första söndagen efter första fullmåne efter vårdagjämningen. I år skedde detta tidigt. Så tidigt att påsken nästan sammanföll med vintern som inte kan bestämmas på samma vis. Kan tänka mig att många konstrundeturer till Österlen blev inställda. 

På långfredagen körde vi norrut mot ett nästan snöfritt Svealand men isen låg på sjöarna. Flygeln, som familjen Bergströms hus på gården Skörby kallas, var påskpyntat och välkomnande. 

Lars och jag körde till Uppsala på påskaftons förmiddag medan familjen i övrigt tog en skogspromenad. 


Vi styrde kosan mot min favoritgarnaffär och gjorde lite inköp. Konditoriet som vi hade tänkt besöka var påskstängt. Aktiviteten i centrum var inte så stor och inte så påskig. Enl Saras svägerska som läst i staden beror det på att just under påsken åker studenterna hem.

Väl tillbaka på gården skulle det rustas för påskkalas men som den sticknörd jag är, var jag först tvungen att ta en titt på min nyinköpta stickning. Allra först måste garnent nystas......


Ingen garnvinda på plats och för tillfället inga händer att låna.

Påskdrinken var verkligen gul men smakade sådär. Massor av ananas som fick ätas med sked.


Lammsteken som vi haft med från Halmstad, skar svågern Magnus upp.





Vad vore en påskmiddag utan ägg, mycket närproducerade, och sill och O P fick vi därtill. Stämningen steg och så sjöngs det som vanligt. Det blev Härjarevisan, till barnens förtjusning, Gullefjun och Skånska nationens madavisa.......Med hjälp av mobilerna hittades texterna till de båda sistnämnda. 

Magnus som är en riktigt jakt och skogsmänniska inbjöd till korvgrillning på påskdagen. 


Här har han fixat en fin grillplats i Helgesta skog. Helgesta heter Saras svärföräldrars gård. Där plockar vi sommarkantareller om det inte är för torrt.


Signe och kusin Johan har fin utsikt från jakttornet.


Vi var allt lite sega efter påskfirandet men Sara, Signe och jag tog en sväng på konstrundan. Det blev minsann lite inköp där också. En trollslända föll vi för alla tre. Som tur var fanns två med snarlika motiv.


På annandagen körde vi tillbaka hem mest för att slippa köra i det aviserade snövädret. Skörbyborna hade dessutom mycket på programmet själva. Det var inte så svårt att säga hej då eftersom vi alla visste att vi ses igen i slutet av månaden.





1 kommentar:

  1. Vilken trevlig påsk ni tycks ha haft, helt snöfri dessutom!
    Idag har vi vårväder, helt underbart men vågar man lita på att det ska bestå? Snön ligger fortfarande halvmeterhög i drivan ovanpå trädgårdslandet, suck.

    SvaraRadera