onsdag 6 juni 2018

50-årskalas i Småland och torkan här hemma

För några veckor sedan fick vi inbjudan till ett 50-årskalas. Mats på Bolmsö fyllde 50! 

Turligt nog gick kalaset av stapeln en av de där riktigt varma dagarna. Det blev grillbuffé och massor av härliga grönsaksrätter. Mats fru Makiko har bl a två jättestora växthus, har gått trädgårdsutbildning i Alnarp och är mycket duktig på matlagning. Med betoning på grönsaker.




Devi, snart 97 år, och Marianne, föremålets föräldrar var förstås 
med.



Här hemma har nu det förväntade bevattningsförbudet inträtt. Ja, det är bara att anpassa sig. Den bruna gräsmattan kommer att ta sig igen sägs det. Hur det är med perennerna som vissnar ner vet jag inte. Vi får koncentrera vattnandet med kanna till grönsakerna. 


Vi har redan skördat ett par gurkor och fler är på gång. 

Det bär som tidigare så starkt förknippats med midsommar har vi nu njutit av i flera dagar.


Redan nu är de billiga och jag har konstaterat att någon redan varit på självplock!!


Egna jordgubbar lär det inte bli och krusbärsbusken vissnar...… Men det finns annat att glädjas åt. Rosorna blommar som aldrig förr. Kanske "passar de på". 




För ett par år sedan tog jag ett skott på en nerium i Italien. Den trivs förstås bra i vårt medelhavsväder.






1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med solsken men nu längtar vi nog alla efter väderombyte - regn skulle sitta bra. Vår gräsmatta börjar också gula till sig, vattna är förbjudet så det blir till att gå här och fördela tankens vatten så rättvist som möjligt. Såå vackra rosorna är och den där italienska skönheten, avis avis.

    SvaraRadera