fredag 12 oktober 2018

Hösten?

Hösten är väl här, eller? Med en dagstemperatur på 21!! grader undrar man. Men kvällarna är mörkare och det känns mysigt att tända stearinljus.




För mig är sådana här godsaker ett tydligt hösttecken.

Trädgården börjar repa sig och jag har kunnat plocka in lite blommor. En av tjusningarna med att ha trädgård. Igår plockade jag hallon som räckte både till dessert och frukost.


Rosen som vi planterade för ett par år sedan trodde vi skulle stryka med under torkan men den har slagit nya skott och finfina  blommor.

Man måste också förbereda sig för vintern. Ett sätt är att sätta upp en väv. Jag gjorde det redan några regniga dagar i våras med tanke på att sommaren kanske skulle bli dålig. Ja nu vet man ju hur det blev och väven är knappt rörd sen dess.

Men Alice på Öland måste ha något att göra i vinter även om hon inte blir helt insnöad som förra. Ett par dagar på underbara Öland rådde bot på detta. Att sätta upp en väv klarar man inte själv.

Innan vi började vårt arbete fick det bli en promenad: Några tranor i luften och så utsikten över Kapelludden.


Slånbären lyste så blå. Alice höll på att göra saft av dem. Jag som hade hoppats på lite god och sund likör på bären..... Det kommer kanske.


Efter ett besök i Borgholm för bl a lite shopping tog vi oss an varpen som först skulle förskedas för att få alla trådar på lagom plats från varandra och hela väven i rätt brädd.


Lars bidrog med styrka när väven skulle dras på och så med det tekniska förstås.


Så blev det solvning, skedning, framknytning och uppknytning av skaft och trampor innan det var dags för vävning. Då hade vi hållit på i två dagar och del av en förmiddag.



Så lämnar vi Målarhorvan för denna gången med vacker utsikt till förmiddagskaffet.










1 kommentar:

  1. Det är “rena rama sommaren” även här på ostkanten och inte kan jag sitta inne vid väven då! Mörka kvällar och kyliga dagar väntar framöver och då...
    Tack snälla för all hjälp! Och du, det finns fler slånbär på buskarna så något sunt ska det är bli

    SvaraRadera