måndag 22 oktober 2018

Öland, igen! Vilken resa


För ett år sedan besökte vi Hotell Borgholm i samband med att Håkan Larsson hade en vinprovarhelg. I år hade vi med oss våra vinprovarvänner från Halmstad. De flesta av oss åkte gemensam minibuss. Bara det en upplevelse i sig. Möjligheter till mycket prat....


Några pauser fick vi ta. Sträcka på ben och rygg. Strålande vackert höstväder hade vi.

Vid halv fyratiden var vi framme.


Vid det här laget känner jag mig ganska hemma på Öland och i Borgholm. Jag vet att det finns ett par bra damekiperingsaffärer på Storgatan.


Medan vi damer sprang in och ut ur affärer tog våra herrar en öl  på en uteservering.

Klocka 19.00 var det dags för välkomstdrink.


Så följde den fantastiska middagen med laxtartar, hjortfilé och något med choklad till dessert. Och - till detta serverades verkligt goda viner, presenterade av Håkan Larsson.


Och så försökte vi hitta smaker, syror …….



Förväntansfulla!

Största delen av lördagen hade vi på egen hand. Även om Öland är ganska nerstängt så här års så finns ju Vida konstmuseum. Nu med en minnesutställning kring Ulrika Hydman. 






Ulrikas ateljé har fått flytta till Vida. Hennes behov av att få in ormar lite överallt fick jag förklaring till.

Men det är ända Bertils konst som ligger mig varmast om hjärtat. I hans rum var det så otroligt vackert just denna höstdag.


En utställning om stolar och småländska sådana i synnerhet finns också på Vida.


Alla stolar fick man inte sitta på men här sitter Lisbeth lagligt på Lilla Åland.

Paradisverkstan är också ett ställe som jag ville visa vännerna.



Klockan fyra var det dags för den riktiga vinprovningen eller rättare vinpresentationen. Många glada skratt blev det när vi fick ta del av Håkan Larssons favoriter i form av två vita och två röda viner. 

Efter en liten paus med möjlighet att "sitta med fötterna högt", läsa lite eller ta sig en liten lur var det åter dags för en gourmetkväll. 


Ett glas champagne som inledning känns helt rätt.

Efter en middag i samma klass som dagen före blev det dags att få tacka Karin med personal. Och så fick vi ta del av hennes tankar kring maten.



Mycket nöjda och lite vemodiga vände vi så västerut igen. Första januari lämnar paret Fransson Hotell Borgholm till yngre förmågor.












1 kommentar:

  1. Så trevligt - ni tog verkligen russinen ur kakan av det Öland har att bjuda på en hösthelg. Välkomna tillbaka, nästa gång får ni ta östra sidan...

    SvaraRadera