torsdag 14 februari 2019

Ut med det gamla in med det nya

Drygt en månad före jul beställde vi nya soffor..... de gamla som vi trodde att vi skulle behålla livet ut började faktiskt bli slitna. Tjugofem år gamla blev de. Stadiga och bra att sitta i och de har hållit för fyra barnbarn.


Nu är de ett minne blott och finns på en gård på andra sidan Åsen. Astrid, Elliot och Sus hjälpte oss med Blocket och allt det där. Det tog inte lång stund innan en man ringt och meddelat att dessa ville han gärna ha!! 

I tisdags kom de nya hit och det luktar fortfarande möbelaffär hos oss. 


Så är det ju det här med matta. Det ena drar det andra med sig. Vi får väl se om vi kan hitta något lämpligt.

Våren börjar minsann dra in. I går stod termometern på åtta grader och det var så soligt och fint. Men idag är det gråfnuddrigt utanför fönstret. I trädgården börjar snödroppar och krokus bekänna färg. Vintergäck har vi inte. De trivs inte hos oss. På vår promenad häromdagen såg vi hur hasselns hängen var riktigt gula och några små röda borstar fanns med.  


På fönsterbrädan i tvättstugan kommer paprikan skarpt. Det är så roligt att följa det frösådda.


Nästa vecka är det sportlov här och även på andra håll. Det brukar sammanfalla med Bokrean. Numera är bokhyllorna fulla och det brukar inte bli några inköp. …...men när jag tittade genom katalogen hittade jag två böcker som jag gärna vill ha. Den ena är Hilma - en roman om gåtan Hilma av Klint och den andra, som jag gav Sara i julklapp men betalade betydligt mer för, Sticka varmt och mönstrat.






1 kommentar:

  1. Så fint och ljust det blir med de nya sofforna, helt i linje med vädret. Härligt!
    Vi gläds åt sol och plusgrader men någonstans finns ändå den gnagande tanken när kommer den, vintern alltså? Usch, bort med såna tankar, lev i nuet! jag ska fortsätta klippa fruktträden och småträdgårdera. Trevlig helg!

    SvaraRadera