lördag 29 juni 2019

En vecka med kalasväder

I år hade de tur igen, familjen Bergström, under sin semestervecka i Halmstad. Bad varenda dag och mycket av allt det andra som hör ihop med Halmstad.

Denna gången var inte pappa Oskar med. Han hade förrättning på Gotland och så väntades det tillökning i hönsfamiljen där hemma. Vi fick bilder på två nästan helt svarta kycklingar som pep så gulligt. 



Ett stort sommarjobb i trädgården är att klippa häcken. God hjälp fick Lars av Vidar som hjälpte till att samla ihop.

Vidar är intresserad av det mesta och hjälpte också till att installera vår nya bevattningsanläggning.


En förmiddag ägnades åt ett besök i stan, shopping och lunchpizza på Feldts socker och cykel.


Vi spelade kort och andra spel på kvällarna och i trädgården bl a boule.


Det kan bli lite tröttsamt med allt badande och cyklande till olika badplatser och då är det skönt att pausa en stund under ett träd.



Eller i skuggan på altanen.


Ett starkt önskemål var att äta "kvällsmat" på stranden. Det blåste några kvällar men vi hittade ett bra ställe rakt nedanför oss. Med packade cyklar gav vi oss iväg.


Att hoppa på stenar ingår också i ett sånt här besök. Plötsligt dök det upp en stor båt på havet. Någon vanlig liten lots var det inte, nej en isbrytare vid namn Atle. Men vad skulle den i sommarhalmstad att göra? Upp med mobilerna så fick vi svar på frågan.


På hemvägen undervisade Sara sin son om slaget vid Nissan, som ägde rum under vikingatiden. 


Sara och barnen hittade på mycket mer. Vi var inte med på allt och tur var väl det för då hade mitt inlägg blivit ännu längre. De var i Glumslöv hos Sus, på Ven, blev ordentligt humlestuckna, två av dem..... Och så kommer de tillbaka i slutet av juli igen och kan då passa på att hämta vad de glömt!














1 kommentar:

  1. Vilken fin vecka ni haft, solsken och glada minnen att tänka tillbaka på när höstmörkret kommer. Och så kommer de tillbaka och fyller på med ännu mera barnbarnsmys, härligt!

    SvaraRadera