måndag 3 juni 2019

Juni - försommarmånad

Visst är det väl så att den här tiden före midsommar är den allra bästa. Nu har vi Kristihimmelfärdshelgen bakom oss och här i Halmstad har vi nu fått riktig sommarvärme efter en natt med ca 15mm regn. Perfekt för växtligheten. Just nu är de gula irisen det vackraste i trädgården.


I Halland är det Konstrunda i Kristihim. Vi gjorde ett besök hos Ing-Marie Skoglund som visade upp en del av sin mans alster. Här berättar hon om olika teman som hon valt under årens lopp. Gustaf dog 2003 så det har blivit många utställningar som hon arrangerat efter det.


Och så passar hon på att koka kaffe år oss i det lilla pentryt.

I går var vi i Landskrona för att lyssna på Astrid som tillsammans med andra elever från Kulturskolan sjöng några sånger före och efter invigningen av cykelleden mellan Helsingborg och Landskrona. En fröjd att höra tösen sjunga..... 


Rapsen är helt överblommad i Skåne Alice. Tidig vår och sen Kristihim kanske. 

Kvällen igår var magisk. Efter att ha suttit i kö på E6 an alldeles för länge passade det så bra med en promenad och njuta av havet. Det är inte ofta det ligger spegelblankt men så var det i går kväll och fåglarna höll en alldeles underbar konsert. Klockan är nästan 21.


Det är bara till att ta vara på dagarna...…. och kvällarna.





1 kommentar:

  1. Ja, tiden fram till midsommar är magisk. Värmen har kommit till oss också och får vi nu lite lagom med regn finns inget mer att önska.

    SvaraRadera