tisdag 23 juni 2020

Det doftar så gott.

Redan är vi på andra sidan midsommar. Är det högsommar nu? Värmen tyder på det.

Lite regn, faktiskt 14 mm sammanlagt fick vi i helgen. Då blev det bli inomhussysslor.

Gardinerna är färdigvävda så nu " klippte vi ner". Sen är det bara resten kvar att göra på dem och det lär väl ta lite tid. Nu ska det bli värmebölja så då blir det inte tid för gardinsyning.

  
Hur tokigt det än låter så frostade vi av vår frysbox i söndags. Det som inte blev gjort i vintras när det var kallt ute. Saken är den att det börjar bli tomt i boxen och innan vi fyller på med nya bär......

Igår fortsatte Lars att klippa häck. Det arbetet påbörjades före midsommar. Det som för några år sedan tog en dag tar nu en vecka.



Det doftar gott i trädgården nu. Rosorna står för många goda dofter, inte minst honungsrosen. Tusentals små knoppar kommer att blomma.


I år har vi inte mindre än 12 krolliljor som blommar, på olika ställen i trädgården. De härstammar från Saras svärmor Ingrid och vi fick dem både som plantor och som frön. Åtta år från frö till blomma skulle det enligt givaren ta. Det har säkert gått 15 år och nu ger de verkligen resultat. Men att de doftar så gott minns jag inte. De doftar verkligen liljor.


Det blev en riktigt bra midsommar. Varmt var det. Ett väder som passar oss i coronakarantän. Det är väl sällan vi kunnat sitta utomhus långt fram på kvällen. Lisbeth hade ordnat det så fint så att vi alla skulle känna oss trygga. Mycket omtänksamt.




1 kommentar:

  1. Midsommar, blomdoft och högsommarvärmen - visst har vi mycket att vara tacksamma för och glädja oss åt trots allt. Krolliljorna är ju bara såå fina.

    SvaraRadera