fredag 3 juli 2020

En blöt fest

Mat och prat har det lite knepigt i dessa coronatider. Eftersom vi är hänvisade till att sitta utomhus spelar förstås vädret stor roll.
I onsdags, 1 juli skulle jag ha Mat och prat. Väderapparna var noga studerade och jo då det skulle bli bra. Soligt fram på eftermiddagen.
Vi dukade med tre bord till oss fem för att kunna hålla avstånd. Solen sken och jag dukade i blått, blåmönstrade dukar, blå tallrikar och blå servetter. Det såg faktiskt riktigt inbjudande ut.

Mousserade rosévin hälldes upp och var och en fick en liten skål med snacks. Då kände någon en droppe och de blev fler och större. Vi tog skydd under plommonträdet men det kunde inte skyla oss. Fram med paraplyer. Tur att vi hade till alla. 


Dukar och servetter blev våta trasor. Dukarna blev bortrationaliserade och fram med nya tallrikar och servetter.
På menyn stod räkor. De återkom efter hand till sitt ursprungliga element. Vattnet. Det är inte alls lätt att skala räkor och samtidigt hålla ett paraply. Men vi lyckades någorlunda. Det vita vinet bidrog till att höja stämningen och snart tyckte vi att det var riktigt roligt.


Osten till dessert blev väl något vattenskadad och kexen mjuka förstås. Lite vin till osten också och många glada skratt.


Till avslutning blev det kaffe och skumraket. Alla var vi ense om att detta blev ett Mat och prat som vi sent ska glömma.

1 kommentar:

  1. Åh vilket underbart minne ni delar efter denna blöta fest. Vilket gäng ni är som inte bara gav upp och så gick var och en hem till sig - superdamer!

    SvaraRadera