måndag 9 november 2020

Något är sig ändå likt

Annorlunda vår, annorlunda sommar och nu ännu mer annorlunda är hösten. Men något är sig ändå likt;  

Vi äter krabba och det gör vi bara på hösten. Och - häromdagen ringde Mats från Bolmsö och undrade om vi ville ha ett litet lamm och det ville vi förstås. Det blev en tur till Stapple, som deras gård heter, och i bagaget hade vi hem både det lilla lammet och lite ved.

Det är lite jobb med styckning och fast vi gjort detta i många är, minst 20 tror vi, måste vi ta fram styckningsschemat och läsa på mellan vilka revben och kotor man ska dela. 


 Det blir stekar, filéer och färs.


När jag pratade med Sara berättade hon att de håller på att spränga frysen. I lördags hade de styckat ett vildsvin och en älg, med hjälp av kompisen Henrik som också är jägare. Älgen skulle familjerna dela på. Då är det inte mycket med ett litet lamm. 

Av lammköttet lär det kunna bli en och annan gryta och i den kan det nog passa med lite paprika i. Äntligen har våra paprikor blivit röda!



2 kommentarer:

  1. Så bra, då är många vintermiddagar räddade för att ni kan tillaga dem på bästa sätt det vet vi ju! Härligt att ha en välfylld frys - eller kanske till och med två...

    SvaraRadera
  2. Så bra, då är många vintermiddagar räddade för att ni kan tillaga dem på bästa sätt det vet vi ju! Härligt att ha en välfylld frys - eller kanske till och med två...

    SvaraRadera