söndag 18 april 2021

Shorts och linne

 Jo, det står rätt i rubriken. Idag är det en sådan dag. Grannarna tittar ut i sina trädgårdar, iförda shorts och linne. 

Det har varit en alldeles ljuvlig dag idag. Vi tog en tur till Guds gröna ängar. Där kan man bl a finna blåsippor. Lite överblommade var de fåtal vi lyckades hitta.


Men vitsippor fanns där i mängder och de lukar så gott. 


Vi hade förstås "kaffekorg" i form av ryggsäck med oss. Tänk att vi hade för mycket kläder på oss. Den där extra tröjan hade vi då rakt inte behövt. Fåglarna kvittrade, fjärilarna var i full färd med att leta nektar?. Till och med huggormarna gillade det varma vädret. Det rök om traktorerna som var igång på fälten. När vi körde hem vid fyratiden stod biltermometern på drygt 20 grader. Vilken ljuvlig dag!

När det inte är så här svag vind som idag är det blåsigt på vår altan. Två skärmar har inhandlats för att råda bot på detta. Inte så vackra men man kan ju hänga på krukor med blommor för att förgylla.


Träet ska först oljas in. 

Eftersom det nu har varit frostfritt några nätter har småplantorna fått stanna kvar i uterummet under nätterna. Tidigare har det varit ett flyttande ut och in en tid med kyliga nätter och varmare dagar. Snart får de komma ut i växthuset.



1 kommentar: