torsdag 1 april 2021

                                                         Glad Påsk!



Ja, just nu skiner solen och det känns riktigt behagligt ute. Vi har påskpyntat, planerat lite god mat för påskdagarna.... Andra påsken utan barn och barnbarn. 

Inte ens utomhus kan vi träffa dem. Den ena familjen bor för långt borta och i den andra är de sjuka. Möjligen kan det det bli Gullefjun via skype.

I tisdags var vi söderut. Kyrkogården i Helsingborg skulle lämna vinterskruden och få lite påskpynt den också. Ju längre söderut vi kom desto varmare blev det. 18 grader som mest. Vi hade kaffe med oss och tog det nere vid Sundet, Viking strand. Vi såg Danmark och färjor som seglade precis som vanligt!! Det luktade härligt av tång och några meter från oss hade strandskatorna möte. Några små sädesärlor visade sig också. Kanske några tångflugor blev lite mat.

Vi körde norrut och vid Viken tog vi av mot Jonstorp och sedan mot Ängelholm. Hedentorps plantskola ligger så bra till och den var faktiskt vårt mål. Nu var den ännu bättre än jag minns den från den tid när jag bodde i Ängelholm och följde med min far dit. Det blev en krusbärsbuske och en svart vinbärsbuske. Båda planterade i trädgårdslandet. 

Den där fullmånen som är nödvändig efter vårdagjämningen för att det ska bli påsk var helt magisk härom kvällen.





1 kommentar: