söndag 7 augusti 2022

Augusti

 

Vädret varierar. I veckan har vi haft drygt trettio grader. Då tycker jag att det t o m är för varmt i skuggan. Vi stänger dörrar och fönster och ägnar oss åt inomhussysslor. Möjligen tittar vi ut fram emot kvällningen. 

Så blåser det väldeliga någon dag. Då rasar äpplen som fortfarande mest är kart. Äpplen ser det ut att bli mycket av. 


Jag vet, vi är dåliga på att gallra..... men ibland sker det med automatik.

Den enda vädertyp vi haft mycket lite av är regn men det lär väl komma så småningom.

Idag var vädret sådär, ganska mulet och inte så varmt. Vi tog en utflykt. Första besöket var Patriks prylar. Ett ställe vi hört talas om. De öppnade kl 12 och vi var där fem över. Redan då var det lite parkeringsproblem. Det var inte bara vi som hade Patrik som utflyktsmål. Stundtals var det obehagligt trångt inne i butiken. Jodå munskydd hade åkt på hos en del. Ska det bli så igen?



Hur mycket grejer som helst. Ingen loppis utan nästan allt var nytt.


En del gammalt fanns förstås ute på gården.

Sen klickade vi in oss på A Day in Halland, historieavdelningen och hittade Tolarpsgraven, Gånggrift som är 5000 år gammal. 


I ganska dåligt skick.

Hemma igen tyckte jag att det var dags att "sköda gukor". För första gången odlar vi västeråsgurkor och dem vill jag förstås ta hand om.


Förutom äpplen får vi havtorn, lite mer än jag först trodde.


De får sitta kvar ett tag till. Vi har också aronia men över dem ligger ett nät så de blir inte så fina på bild.

När vi var ute på riktiga landet såg vi en del sädesfält som ännu inte är skördade. Visst är det fint med bl a vetefält.



1 kommentar:

  1. Visst är det trevligt att titta runt på loppisar, inget köptvång men kanske, kanske hittar man något man bara måste ha😉. Hittade ni något?

    SvaraRadera