lördag 29 oktober 2022

Höstens gåvor

 Höstens gåvor och givmilda vänner. Ibland kan det kännas som att vi byter varor med våra vänner men i år har vi inte haft mycket att erbjuda. Dåliga äpplen. Men vi har delat med oss och mottagarna har varit tacksamma. 

Fikon fick vi ( där var jag visst lite rolig ) av Alice när hon var här och vi njuter fortfarande av marmeladen. Små päron fick vi också men de har vi ätit upp för länge sedan. När vi var hos henne för någon vecka sedan hade vi med oss valnötter hem. Så fina och goda. 


Av Gunilla fick vi stora fina päron. De flesta har jag kokt in som konjakspäron.


Av en jägarvän har vi fått älgfärs. Det paketet ligger i frysen. 

Ett sms från vänner i Frösakull fick vi igår med förfrågan om vi var sugna på att ta hand om trattisar. Stora fina och inte minst, färdigrensade var de. Nu luktar det ljuvligt i vår tvättstuga där svampen torkas. 


Slutligen: ett telefonsamtal som meddelade att ett vänpar var på Ikea och undrade om vi ville ha kronljus till ett mycket bra pris. Självklart, de hemstöpta varar inte så länge och räknas inte som vardagsljus. Till saken hör att vi var på jakt efter de billiga ljusen när vi var på väg hem från Öland. Detta visste paret Larsen om....Kvart över tio stod vi utanför Ikea i Kalmar och möttes av en skylt som meddelade att man nu har nya öppettider. Klockan 11 skulle man öppna. Ganska irriterad var jag och inte ville vi vänta. Vi hade en vinprovning i Vilshärad som väntade.


Tänk vilka underbara vänner vi har!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar