tisdag 21 mars 2023

Vårdagjämning

Vårdagjämning är ett vackert ord. Och nu har vi passerat den dagen Visst är det mycket ljusare både på morgonen och kvällen. Ljuvligt! Tomaterna är sådda och har, efter bara ett par dagar, börjat sticka upp. Just nu är det dagens första göromål: kolla tomaterna och - temperaturen.

Marsbladet i almanackan är fullklottrat. Det är så många som fyller år då. Än så länge blir det kort i brevlådan hos många släktingar och vänner just denna månad. 

Astrid i Glumslöv är en av dem som ställde till med kalas. Hela 18 år fyller hon minsann. Så klart har hon redan tid för körkortsuppkörning. Efter lunchen åkte vi till Wallåkra stenkärlsfabrik.


Runt Glumslöv finns inte så mycket skog så vill man ta en promenad i skogsmiljö passar en sån här utflykt utmärkt. ( och så blev det lite extra övningskörning för Astrid.) 
Det blev en riktigt "varm" eftermiddag. +12 grader. 


Vi gick en liten promenad längs längs Råån. 

 
Stenkolsfabriken är fortfarande i drift sen 1864 och just nu väntade man på att ugnen skulle svalna av efter senaste bränningen. Det tar ca två veckor. 
En go´värme spred sig inne i butiken. 


Många av de ting som fortfarande drejas känner man igen men här fanns också tecken på nytänkande. 


Något för vinboxen.

1 kommentar:

  1. Besök på Vallåkra hör skåneåren till, trevlig omgivning och vackra bruksföremål. Alltid hittade vi något att köpa med oss hem, något jag förmodar inte skedde vid ert besök nu i helgen.
    Idag hörde jag lärkan och spoven för första gången i år, helt underbart. Och så hittade jag blåsippor.

    SvaraRadera