måndag 11 april 2011

Kulturpoäng

Under vår Australienresa för några år sedan lärde vi känna ett mycket trevligt par från Örebro. De har nu flyttat till Varberg vilket förstås underlättar vårt umgänge. Lars och jag känner att det finns mycket häromkring som vi vill visa dem. Torsdag och fredag besökte de oss. Denna gången skulle det bli ett besök på Louisiana och den aktuella Picassoutställningen. Torsdag och fredag var riktiga blåsdagar så vi beslöt oss för att vänta till fredag med Danmarksbesök. Torsdagen ägnade vi istället åt Mjellby konstgård som vi i Halmstad är lite stolta över. Där visas nu en ganska omfattande utställning av Einar Juhlin som vi alla fyra tyckte mycket om. Att komma till Louisiana är ju alltid trevligt och här var vi också eniga om att Pablo säkert varit en stor konstnär. Tilläggas bör att på fredagen blåste det om möjligt ännu mer!!

I onsdags fick vi meddelande om att vår Kretaresa är inställd p g a för få deltagare. Vi letar fortfarande efter annan ersättningsresa och hittade en som lät intressant: bl a en bit på inlandsbanan och en bit på Hurtigrutten. -Inställd p g a för få deltagare. Vart åker folk?

Igår hade vi ett fantastiskt väder. Vi tog en promenad kring Tjuvahålan och Tylösand. Vi hade kaffe med oss och fann en skön håla med Tylön i blickfånget. Ejdrarna skrockade en bit ut i vattnet och i tången fångade sädesärlorna flugor. Lars och jag endades om att vi bor fantastiskt bra.

Söndagsmiddagen var helt oplanerad och eftersom vi hade gäster också lördag - söndag hade vi inte lust att lägga ner alltför mycket arbete för att få något i oss. Efter en titt i trädgården kom vi på menyn - jordärtskockssoppa. Inspirerade av Pernilla och Tarik i det jättetrevliga trädgårdsprogrammet som just haft nypremiär. Och visst är det fantastiskt att trädgården redan kan bjuda på något.

Här hade jag tänkt mig en bild på rabarberknopparna som nu lyser röda men så blev det inte "av tekniska skäl."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar