torsdag 22 september 2011

Minisemester

Vidar fyllde 4 år i fredags så ett besök i Skörby var givet men innan dess var vi åter i Glumslöv och hämtade barn på förskolan resp förskoleklass eftersom Sus var på kurs på Malta. Det visade sig vara ett bra ställe att förlägga kurs på. Denna gången ville barnen, främst Elliot sy. Det var små kort i kartong med olika motiv som skulle broderas. Astrid hade några med Hallo Kitty-motiv men Elliot hade inga så det blev till att tillverka. Vi ritade efter bästa förmåga och pojken blev så nöjd. Barnen var så duktiga på att sy. De svåraste var nog att trä plastnålarna!


Bilresan till Skörby är ganska lång och kan bli lite enahanda så vi beslöt att ta den i två etapper. Kändes bra för mig också eftersom Lars, i väntan på starroperation, för tillfället inte kör bil. Vårt mål för övernattning var Västervik men vi hade tänkt oss att besöka Linnéträdgården i Växjö också. Kusin Anita pratade så väl om den. Men eftersom Växjö bjöd på regnväder styrde vi kosan mot Västervik och - det dröjde inte länge förrän solen bröt igenom. Västervik visade sig vara en mycket mysig stad med vacker gammal träbebyggelse och vattnet nära. Lars kunde peka ut husen där han som barn besökt sina farbröder eller var det mors kusiner?? Hur som helst har vi en sorts pelargon som går under namnet Västervik eller Tryggve. Varje höst tar vi skott på den så att den alltid ska finnas.

Vi bodde på fängelset. Nyrenoverat och fint men ack så små rum. Det gick nästan inte att vända sig. En natt gick det bra. Man fick se det som ett slags vandrarhem.

Vi vaknade till knallblå himmel och strålande sol. Etappmål ett var Söderköping där vi strosade runt lite och tittade på fina gamla hus där också, på slussar och kanalbåt. Skänkte Gugge och Rolf en tanke.

Vi kom fram så tidigt att det passade att vi hämtade barnen på förskolan. Det var en mycket nöjd Vidar som åkte med oss i Boran hem. På kvällen föjlde vi med Sara till ett av "hennes" bibliotek där det var bokprat kring höstens nyutkomna böcker. Sara jobbar på tre olika bibliotek, dvs vickar, förutom fyratimmarsjobbet som skolbibliotikarie som är hennes eget. Lite som springvikarie fast mycket roligare. Hon är jättenöjd men har trots allt ett års studier kvar.


Kompettering till Briotågbanan fanns med på Vidars önskelista. Det "elektriska" tåget har just kört in i loksallet. Notera gärna ryggsäcken, också den en favorit ; skogsryggsäck med inbyggd liten stol att vila på. Gissa om Vidar behövde vila då och då när vi gick på promenad.

Signe tyckte det var lite svårt att bara Vidar fick presenter så hon bröt ihop lite då och då. Men lottlös blev hon då rakt inte. Sus hade skickat med en Fiabok som jag säkert läste minst 10 gånger och farmor som vet vad små flickor behöver hade hittat den ultimata presenten.


En handväska! Visst är hon chic den lilla tösen.

Det har blivit så fint och luftigt kring Uppgården. Man har rensat för att få in ljus! Mycket sly och halvdana gamla träd har tagits ner. Men befintliga träd måste också klippas. Sara och Lars tog sig an några av träden trots att alla äpplen inte skördats.


På Helgesta, där Oskars föräldrar bor växer träden också sig höga. Där räckte det inte med Saras och Lars hjälp utan man hade hyrt in arboreter, de som är proffs på att klippa och med livlinor och motorsåg svingade de sig upp i den höga asken.



När vi satt och åt frukost sista morgonen pekade Lars ut och visade på ett äppelträd som hade knäckts i nattens blåst. Å, det var ju den sorten som var så god..... men där finns verkligen massor av äpplen ändå och vi fick med oss vinterfrukt som nu ligger på lagring. Vadå hamstertakter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar