måndag 23 januari 2012

Vinter

Koltrasten är inte så förtjust i fågelfrön men äter gärna av våra gamla äppen. Lars fick denna fiffiga grej att sticka igenom äpplet i julklapp. Dessutom ser vi fåglarna bättre än när vi lagt ut äpplena på marken.

Nu har det minsann blivit lite vinter. I lördags snöade det i flera timmar stora, blöta flingor. Det dröjde inte så länge innan några bilar parkerade nedanför "Icabacken" och ur dem vällde barn med föräldrar, pulkor och snowracers.

Igår hade vi ett fantastiskt vinterväder och då var det förstås ännu fler i stadsdelens högsta backe. När vi promenerade förbi hördes glada skratt och  illtjut av skräckblandad förtjusning.

Idag sken solen från klarblå himmel och det var några minusgrader. Härligt promenadväder! När förmiddagssysslorna var överstökade gav vi oss ut men det var inte lätt att ta sig fram. Glashalt var det. Antagligen har man haft en hel del benbrott att ta hand om på sjukhuset idag. Vi försökte gå där det var torrt, på skottade trottoarer eller där det låg lite snö kvar. Det blev ett korsande över gatan för att söka tryggaste gångbanorna och trots att promenaden blev ovanligt kort kändes det i kroppen för vi spände oss naturligtvis. Halkskydd? Ska inköpas imorgon för jag slet ut mina i fjol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar