onsdag 18 januari 2012

Weekend i Varberg


Så här fint är det i Varberg! Det fantastiskt vackra kallbadhuset och i bakgrunden kan man ana Fästningen.
Inte lätt att vara gammalt kallbadhus i trä denna stormiga vinter. Inte sys det något men lite småskavanker har det tydligen blivit. Längs havet går en härlig promenadled men vi upptäckte att det blåste ruggigt kallt så promenaden blev inte så lång.


Våra vänner hade tänkt sig att vi skulle samla några kulturpoäng denna gången och inte bara ägna oss åt "spel och dobbel". Kulturhuset skulle invigas och inrymma bibliotek, teaterverksamhet......... Man väntade mycket folk förstod vi för någon gata var avstängd. Ännu mer stod detta klart för oss när vi såg den långa ringlande kö av människor som hade fått samma goda idé som vi. En bidragande orsak var säkert att bibliotikarien Sally (Maria Lundqvist) besökte Komedianten. Tretusen människor köade för att så småningom slussas in till begivenheterna. Vi kände dock att det var ganska lätt att avstå och göra besöket en annan gång.

Inne i värmen och med ett gott eftermiddagskaffe fortsatte vi med vårt kong, pong och någon enda tjao. Mahjong alltså.


Efter en trevlig helg blir det förstås måndag men då var det månadsträff med pansjisarna och bokprat. Det är alltid trevligt att få tips om nya böcker. Ulrika Larsson har redan fått oss att lägga in nya beställningar på biblioteket. Kanske hade hon ännu hellre sett att vi besökte hennes bokhandel. Visst, några av böckerna finns i pocket. Numera är jag ju bibliotikariemamma och värnar ännu mer om biblioteken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar