onsdag 11 april 2012

Påsk

Påsken firade vi i Skörby tillsammans med familjen Bergström. Som vanligt försökte vi undvika den värsta helgrusningen så redan på onsdagen före påsk åkte vi upp - i strålande väder. Vi har väl haft skapligt väder men lite kallt.

Nej det är inte julafton utan påskaftonspromenad i Enköping.


I Skörby snöade det inte. Där kunde vi njuta av blåsippor i mängd och de växer alldeles "runt knuten".

Det är mycket som ska skötas när vi kommer. Ett lagningsprojekt var en stolpe till trappan som lossnat. Alla ville förstås hjälpa till när det händer något.



I Enköpings kommun var det Konstrunda under påsken och det fanns mycket att titta på. Barnen var väl inte så roade men med fika då och då kommer man långt och för Vidars del är det kanelbulle som gäller.


Visst kunde väl vi också offra oss på lite kaffe med bulle. När vi skulle gå tackade den artige gossen expediten och talade om att det var god fika! Jodå, stolt mormor.

Vidars absoluta favorit och kompis är farfar. Och farfar är fantastisk på att resonera med den lantbruksintresserade pojken. Vilken förskollärare som helst skulle bli imponerad. En lycklig Vidar fick följa med i traktorn den sista timmen på åkern.

  På påskafton blev det förstås dags för godisägg. Barnen angriper godiset på olika sätt: Signe "trycker" i sig godiset med en faslig fart medan Vidar studerar och smakar lite försiktigt.





Långfredags kväll blev vi bjudna till farföräldrarna på barnfritt och då passade vi på att spela Mahjong. Ni av våra vänner som vi också spelar med - kolla in det här! Det hade säkert platsat på Antikrundan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar