söndag 11 november 2012

Ljusstöpning X 2

Någon gåsmiddag blev det inte i år. På Mårtensafton ägnade vi oss åt julförberedelser istället. Lite tidigt kanske men vi kunde smaka årets första glögg trots att vi ännu knapp klarat av halva november. Kunde någon läsa in vad jag tycker om november? Men i år händer en massa roligtheter under denna trista månad.



I går var det alltså dags för det traditionsenliga doppet av vekar i ljusmassa. Med vårt rutinerade gäng går det verkligen galant. I år var det nog herrarna som var flitigast i köket och de verkade ha trevligt värre. Och som de pratade. Kunde de bero på att HBK några timmar tidigare vunnit näst sista kvalmatchen. A kom dessutom nästa direkt från matchen.


Lars sköter alltid smältningen av ljusmassa.

Inläggets rubrik säger X 2 och vi har faktiskt haft ytterligare ett ljusstöp i år. Det var våra vinprovarvänner som tyckte att det lät så mysigt när vi berättade om förra årets stöp så.... De hade aldrig stöpt ljus förut. Jo P hade stöp i slöjden i åk 4 och i E:s hem gjöt man ljus. Intressant! Alla var så nöjda och gick hem och tände ljus för att få stumpar till nästa års stöp!


Före och efter - sådär 26 dopp.

kl

1 kommentar:

  1. Åh, vad det ser trevligt ut! Så roligt att ni håller fast vid ljusstöpartraditionen.
    Visst är november en trist månad, särskilt i år då det varit grått och blött, men bortom detta kommer advent med ljus och mys - något att se fram emot! Grannen har redan satt upp ljusdekorationer...

    SvaraRadera