torsdag 13 juni 2013

Världens vackraste sjöresa


Med denna båten som hem för en vecka gjorde vi en fantastisk resa från Bergen till Kirkenes. Många gånger har vi pratat om att göra en tur på Hurtigruten....... Så i höstas kom vi att prata om olika resmål med varbergsborna och raskt beslöt vi att göra den tur de också tidigare pratat om att göra.

När sen Hans ringde och pratade om transporten till och från båten och föreslog bilresa blev vi riktigt glada.
Så resan blev egentligen tre resor. Första biten genom Norge till Bergen, Hurtigruten och så från Kirkenes och hem.

Det känns som om vi haft otrolig tur med vädret. Inget busväder så någon mådde dåligt, ofta kav lugnt, sol, och riktigt varmt. När vi steg av båten i Kirkenes hade vi nästan 30 grader.

Livet ombord var trivsamt. Långtråkigt var det inte alls. Hela tiden hade man ett landskap som förändrads.Riktigt god mat fick vi och drycker fick man beställa till. Så kunde man få kaffe och goda bakverk..... På många ställen kunde man ta en tur på land. Ibland en kort tur ibland en längre. Båten besökte 34 hamnar för det är ju bara ett fraktfartyg, som någon här hemma  lite avundsjukt? talade om för mig. Så var det det här med midnattssolen. Det var helt magiskt att uppleva detta fenomen. Ibland gick faktiskt solen bakom ett fjäll vid midnatt men vid ett tillfälle hade vi horisonten med himmel och hav. Solen gick alltså inte ner utan den låg en stund ovanför havsytan för att sedan gå upp igen! Inte kan man sova då.

Man kunde sitta på däck och bara njuta eller inne bakom stora panoramafönster.




Geirangerfjorden. Här gjorde Lars och jag en utflykt med buss och fick då åka den omtalade trollstigen. Naturligtvis fick vi fantastiska vyer.



En av många fina fyrar.






Här har vi den härliga lutfisken.







2 kommentarer: