söndag 29 december 2013

Vår jul





Vår jul blev en riktigt rolig jul! Den startade tidigt. Nu menar jag inte tidigt på julafton utan redan den 21 december då vi hade besök av Lars släkt. Det roligaste är förstås att träffas och för oss äldre att se hur barnen växer. Roligt är det också att även ungdomarna kommer med.... Lite julklapputbyte blir det och från oss blir det alltid böcker och Yourstontomtar.


¨
 
 
Vi brukar träffas i slutet av julhelgerna men på annandagen for yngsta familjen Jonsson till Japan. Isabella som nu fyllt fem år ska gå på förskola där och pratar japanska med sin mamma. Hon kunde inte riktigt förstå varför pappa Mats skulle följa med eftersom han inte talar språket. Enligt den filosofin hade man inte gjort många resor.
 
 
Tomten blev lyckad och ingen diskussion om vem det kunde vara, märkte vi på barnen. Däremot gratulerades "ordinarie" tomte till att vara hemma i år när det tomtades. Ja, de är så roligt att barnen spelar med i detta spel.
 

 
 
Enligt traditionen ska ju djuren ha extra tilldelning när det är jul och vi hade några nya besökare. En dag kom herr och fru fasan och smakade på det som fallit ner på marken från fröautomaten. Så stora de är och så fin hanen är!
 
 




Riktig underhållning fick vi en dag när en hungrig ekorre dök upp. Först försökte han sig på talgklockan med frön. När han bearbetat den tillräckligt dök den förstås ner på marken.


 
 
Solrosfröna såg säkert riktigt goda ut för gång på gång utförde han manövern som jag lyckades fota. Men rackarns vad han är snabb!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar