måndag 2 december 2013

Härliga advent


Så är det då december och advent. Vi har tänt ett av våra nystöpta ljus. De senaste åren har vi varit och hälsat på familjen Bergström, bakat pepparkakor och varit i den lilla kyrkan och lyssnat på julig sång av Sara och hennes väninna. I år blev det inte så och vad skulle vi då göra?? Adventering naturligtvis. Vi har stjärnor eller elektriska ljusstakar i nästan alla fönster. Jag tycker det är så mysigt. Skivspelaren bjuder på advents- och luciasånger med många olika körer. Granen kom sent om sider på plats i uterummet och Hans, den lyste igår på första advent. Det ska ju vara lagom storlek och det vet väl alla att just en lagom gran kan vara svår att få tag på. Men - en liten pigg flicka på Preem hitta precis rätt gran för oss.


 
Pepparkaksdegen hade legat färdig sedan ett par dagar men igår blev det baka av. Finns det någon mer "julig" doft än doften av nybakade peppakakor? Vidar ser det där med formen på pepparkakor på sitt vis. "Jag gör nog bara traktordäck" brukar han meddela. Inte ett enda traktordäck blev det igår. Massor av granar och en och annan stjärna blev det däremot.

Annonsen om adventskonsert i kyrkan i stan nappade vi på. Det besöket gick bra att kombinera med en "julskyltningspromenad". Men oj så mycket folk det var i stan! Ljusfest hade man också annonserat om och visst markerade ljussättningen bl a Picassostatyn.




Med en påse julte och en katalog över julklappsböcker satte vi oss i god tid för att få lite julmusik i öronen.

1 kommentar:

  1. Åh, jag känner riktigt hur pepparkaksdoften sprider sig ända hit för det kan då behövas - här serveras bara köpepepparkakor, visserligen jättegoda men... Så trevligt det är att läsa om er adventering, ett ord jag tänker knycka om det går för sig? Vi njuter också av ljus som lyser upp detta kompakta mörker. Visserligen har det varit vackert stjärnklart på nätterna men mörkt redan klockan fyra - hua! Hua säger jag också till den trängsel det var på Kalmars gator igår - kan det vara roligt för barnen med denna kompakta folkmassa som har julen i stressögonen. Heja adventering hemmavid i lugn och ro! Kram på er.

    SvaraRadera