söndag 17 augusti 2014

Lite sensommarkänning

Idag är första dagen som det känns lite som att sommaren börjar övergå i sensommar. Det har regnat i stort sett hela dagen och väderprognosen för veckan ser ut att bjuda på mer regn. Tur att vi inledde vårt målningsprojekt förra veckan. Vi har nu bott i huset i tio år och det är inte så att målningen flagnar men det behövs viss uppfräschning och en och annan bräda behöver bytas ut.


 

 
 
I trädgården börjar den gula rabatten, den med höstblommor, delvis vissna. Också den har förstås blommat tidigt i år. Tomaterna ger massor av fina frukter i olika färger och storlekar. Salladen är slut men jag har sått ny. Några morötter har vi men nästan inga rödbetor. Åtta havtorn har jag räknat till. Riktigt dåligt men jag har sett på de vilda att de heller inte ger några bär i år. Plommonen och därmed också getingarna är slut resp har lämnat oss. Kanske tycker de också att det är lite kallt. Vårt stora äppelträd är "sjukligt" och ger därmed dålig frukt. Av tolv som trillat ner kan man delvis använda tre. Men - vindruvorna är riktigt fina och har redan börjat mogna så smått.
 


 
Idag har vi haft snabbvisit av Glumslöven. De skulle kommit tidigare men Astrid som nu ska börja trean skulle på disco i fredags såå.... Ja, det är bara att inse att vi inte kan konkurrera med dessa aktiviteter.
 
Skörbybarnen har lagom till skolstarten drabbats av vattenkoppor. Som tur är samtidigt. Idag när jag pratade med dem var det inte nån pigg Signe precis. Hon har koppor precis överallt.
 
 

1 kommentar:

  1. Visst känns det som om sommaren är på väg bort, usch så tidigt det blir mörkt nu om kvällarna. Idag har vi klippt gräset mellan skurarna och nu hör vi hur det smattrar på taket - dags att förbereda oss för höstens ankomst eller...

    SvaraRadera